dilluns, 11 de juny de 2018

Projecte SOM-RIU


A l'aula de 4rt, amb na Mercè, fèrem una activitat per treballar el tema de la inclusió dins les aules i, sobretot la diversitat de capacitats que tenim cada un de nosaltres.

En primer lloc, ens va contar (per alguns recordar) el conte de l'elefant Elmer. Elmer era un elefant com la resta dels seus amics i es caracteritzava per tenir colors a la seva pell. Ell es pensava que els seus amics es reien d'ell per ser diferent, però realment reien perquè sempre els feia bromes.

A partir d'aqui, vàrem fer un cercle de diàleg, partint d'unes preguntes i donant la nostra opinió.

Seguidament, fèrem una activitat on ens ho passàrem molt bé. Fora parlar, havíem de cercar una parella i fer la concisa que na Mercè ens anava dient. Entre tots, aconseguirem que els nostres companys ens dibuixesin així com ens veien a nosaltres. Amb ulls grans, petits, endinsats, marrons, orelles petites,... Cada vegada que ens dibuixaven una part de la nostra cara, ens havíen d'escriure un adjectiu positiu darrera.
Ens va agradar molt saber el què pensen de nosaltres els nostres companys.

Finalment, vàrem veure un vídeo i entenguerem que pretenia na Mercè amb aquesta activitat. Volia que tots entenguesim que tenim capacitats diferents i que no són millors unes que les altres. Tot això dins el projecte SOM-RIU què aquesta setmana s'està duent a terme dins Artà.