dijous, 14 de febrer de 2019

UNA OBRA D'ART

Ahir, na Maria Flaquer (4t ESO), en Toni Souto (3r ESO) i na Núria Rosselló (4t ESO) ens varen fer una explicació del significat del mural que han pintat els alumnes de plàstica de secundària. Ells són els autors de l'obra original i entre tots ho han plasmat a una de les parets del pati de l'escola.Na Maria ens va explicar que el seu dibuix representa el cicle d'un alumne dins l'escola, i que està pintat amb diferents tonalitats de verds perquè és el color que representa el nostre centre. Aquesta gradació del color s'entèn com la maduració d'un alumne des de la seva etapa d'escoleta fins a la secundària.


En Toni havia fet una modificació del conegut símbol del ying-yang. Aquest, que té forma de cervell, representa els coneixements i els pensament de cadascún de nosaltres, en els quals els bons estan pintats en blanc i els dolents, en negre. Tenint en compte que sempre dins lo bo hi ha alguna cosa dolenta i dins lo dolent sempre hi ha alguna positiva.


Finalment, na Núria ens va explicar el seu dibuix que, tot i que pareixi molt senzill, és fruit d'una gran reflexió interior. Na Núria havia pintat un emoji amb una cara somrient verda, que, com na Maria, representant el color de l'escola, volia donar a entendre el sentiment que s'emporta un alumne una vegada finalitzada la seva escolarització al CC Sant Salvador.


Per acabar, cadascú va triar el dibuix que més li havia agradat i ens férem una foto amb el seu autor/a. La veritat és que una vegada entès aquest mural, el miram amb uns altres ulls. Enhorabona per la vostra feina!