dimecres, 30 de gener de 2019

CELEBRAM EL DIA DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

Avui dia 30 de gener celebram el dia de la No Violència i la Pau. Un any més els alumnes del Col·legi Sant Salvador hem fet diferents activitats per reivindicar aquest fet.

Si jo fos un mag faria que tots els nins i nines tenguessin dret a la seva identitat cultural.


Si jo fos un mag faria que tots infants tenguessin dret a l’atenció especial, al joc i al descans.


Si jo fos un mag faria que els nins i nines estassin amb les seves famílies i amb les persones que els estimen.


Si jo fos un mag faria que els infants estassin protegits contra totes les formes de crueltat, explotació i discriminació racial, religiosa o de qualsevol altra mena.


Si jo fos un mag faria que tots tenguéssim dret a la salut, el benestar físic, mental i social. a l’aigua potable, a una alimentació nutritiva, a un habitatge digne o a un medi ambient saludable.


Si jo fos un mag faria que tenguéssim els mateixos drets a ser iguals. No hi hauria discriminació pel gènere, la llengua, les discapacitats, les creences, la raça o la situació econòmica.


Si jo fos un mag faria que els nins de tot el món tenguéssim dret a l’educació, a la cultura i a participar de les desicions que ens afecten.


I noltros, com a infants, tenim dret a la Pau i al benestar, a ser protegits dels maltractaments, dels abusos i de la violència.


Per això, avui, commemoram aquí davant tots el Dia de la Pau. Si tots aquests drets es complissin, no sols pels nins, sinó per tots, no faria falta recordar que cada 30 de gener és el Dia de la Pau.Na Gabriela i na Núria han llegit el manifest a la Plaça del Conqueridor
Na Nabila i en Juanjo l'han llegit al centre

Víctor Vizcaíno, 3r en el Concurs de Narrativa breu

Foto dels guardonats al Concurs de narrativa breu, microrelats i dibuix "Camins de Pau"