dissabte, 5 d’octubre de 2019

CAMINS ESCOLARS SEGURS

Els passats 17 de setembre i 1 d'octubre va venir a l'escola n'Esteva, un jove que treballa a l'Ajuntament d'Artà, per explicar-nos el projecte Camins Escolars Segurs.

Aquest projecte és una estratègia educativa que pretén crear itineraris segurs per anar a l’escola, establerts a partir dels recorreguts més utilitzats per l’alumnat, i fomentar que els infants hi vagin a peu, per tal que, anar-hi, sigui una activitat agradable i segura que formi part de l’educació dels nins i nines com a ciutadans i ciutadanes.

La primera activitat que vàrem fer va ser marcar el recorregut que feim des de casa a l'escola damunt un mapa, i ens va mostrar quins serien els recorreguts segurs que proposava l'Ajuntament. També vàrem escriure allò que sentim i que ens agrada quan anam pel poble a peu. D'aquesta manera, n'Esteve a la segona sessió, ens va mostrar un recull de totes aquelles idees que havíem aportat els alumnes dels diferents centres d'Artà, arribant a una clara conclusió: ANAR A PEU A L'ESCOLA ÉS POSITIU PER TOTS I PER L'ENTORN. 


A més, vàrem fer una votació per triar quin era el símbol que més ens agradava perquè es plasmi als carrers de les rutes segures. 

La veritat és que tots hi esteim molt engrescats amb aquest projecte. Els propers dies seguirem fent activitats perquè dia 31 d'octubre és el dia pilot, la prova de foc! Esperem que sigui un èxit!